Today.ua

Росіянам можуть назавжди заборонити в’їзд в Україну

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін виступив за постійне обмеження в’їзду в Україну чоловікам з Росії віком від 16 до 60 років. Про це він сказав в ефірі одного з українських телеканалів.

За словами Глави МЗС, введення звичайного візового режиму для росіян при в’їзді в Україну не буде ефективним.

«Якщо просто ввести візовий режим – етикетки штампувати – він ніколи не працюватиме. Якщо візовий режим з Росією – це тільки біометричний. Інший режим за визначенням не буде. Зараз ми дивимося, як працює біометрика, бази даних. Не виключено, що і біометричний візовий режим з Росією пройде», – підкреслив Клімкін.

Раніше помічник голови Державної прикордонної служби Олег Слободян заявив про те, що питання продовження підвищеного контролю за в’їздом іноземців на територію України невдовзі буде вирішено.

Нагадаємо, 28 грудня 2018 року на сайті Президента з’явилася петиція з проханням ввести біометричний візовий режим з Росією.

Як повідомлялося, у зв’язку із введенням воєнного стану на території десятьох областей чоловікам-росіянам віком від 16 до 60 років було обмежено в’їзд до України. З початку оголошення воєнного стану в Україну не потрапили понад 1 тис. росіян. Дія воєнного стану була припинена 26 грудня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ