Today.ua

Росія заборонила експорт нафти і вугілля в Україну

Росія заборонила експорт нафти і нафтопродуктів в Україну. Про це під час засідання уряду в четвер, 18 квітня, заявив прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв. Про це повідомляють російські інформагентства.

За словами Медведєва, кабінет міністрів України розширив список заборонених для імпорту на територію України російських товарів.

"Ми змушені захищати свої інтереси і вжити відповідні заходи: я підписав постанову уряду на цю тему", - сказав Медведєв.

Постановою визначено перелік товарів, які з 1 червня 2019 року можна буде вивозити в Україну лише на підставі спеціальних окремих дозволів.

"У цю категорію включена продукція ПЕК, у тому числі вугілля і ті ж самі нафта і нафтопродукти", - зазначив глава російського уряду.

Крім того, документом розширюється заборона на ввезення до Росії низки українських товарів, в першу чергу, продукції машинобудування, легкої промисловості та металообробки.

Відзначимо, в квітні Кабінет міністрів України розширив перелік товарів з Російської Федерації на поставку яких введено ембарго, включивши в нього банки для консервування, пляшки для харчових продуктів та напоїв з безбарвного і кольорового скла ємністю від 0,15 л до 2,5 л і більше, а також скляні ємності для харчових продуктів і напоїв різної ємності.

Також в список заборонених до ввезення з РФ товарів внесені формалін, карбамідно-формальдегідний концентрат і смоли, пружини для візків вантажних вагонів, електроапаратура для комутації, яка використовується в пристрої залізничної автоматики.

Нагадаємо, Україна ввела санкції проти понад тисячі фізичних і юридичних осіб РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ