Today.ua

Росія відправила на Донбас снайперів з приватних військових компаній

На тимчасово окупований Донбас прибули групи снайперів однієї з російських приватних військових компаній для виконання "особливих" завдань на лінії зіткнення. Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України полковник Дмитро Гуцуляк з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міноборони.

"Російське окупаційне командування продовжує провокувати загострення на лінії бойового зіткнення. Особливу увагу ворог приділяє застосуванню снайперських підрозділів для нанесення втрат особовому складу Об'єднаних сил. При цьому під керівництвом прибувших з Російської Федерації інструкторів з 3 травня цього року проходять навчальні збори зі снайперами з'єднань і частин 1-го (Донецьк) і 2-го (Луганськ) армійських корпусів збройних сил РФ", - заявив Гуцуляк.

Також він зазначив, що в ході підготовки снайперів окупантами використовуються дослідні зразки великокаліберних снайперських гвинтівок і переобладнані протитанкові рушниці.

"З Російської Федерації на тимчасово окуповану територію Донецької та Луганської областей прибули спеціально сформовані групи снайперів однієї з російських приватних військових компаній для виконання так званих "особливих" завдань на лінії бойового зіткнення. Поряд з нанесенням втрат особового складу Об'єднаних сил діяльність найманців спрямована на провокування загострення ситуації шляхом обстрілу позицій своїх військ для звинувачення українських підрозділів у веденні вогню", - повідомив Гуцуляк.

Нагадаємо, за рік, протягом якого на Донбасі триває операції Об’єднаних сил, українським військовим вдалось звільнити три населенних пункти і повернути 24 км територій: населені пункти Шуми, Південне та Хутір Вільний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ