Today.ua

Росія порушує права українських громадян на Донбасі і в Криму - Порошенко

Російська Федерація несе повну відповідальність за порушення прав людини на окупованих українських територіях. Про це заявив президент Петро Порошенко.

"Саме Росія несе повну відповідальність за порушення прав людини на окупованих територіях. Про це йдеться в більшості міжнародних документів, прийнятих авторитетними міжнародними організаціями, зокрема такими, як Організація Об'єднаних Націй, Організація з безпеки і співробітництва у Європі, Парламентська Асамблея Ради Європи та інші", - зазначив Порошенко.

За його словами, через грубу агресію Росії права українських громадян на Донбасі і в Криму "фактично зведені нанівець". Він повідомив, що з початку збройної агресії Російської Федерації проти України, за даними ООН, більше 10 000 чоловік вбито і понад 23 000 отримали поранення.

Порошенко додав, що понад 1,5 млн жителів Криму і Донбасу були змушені покинути свої будинки, як внутрішньо переміщені особи.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко та глава Литви Даля Грібаускайте  підписали угоду про працевлаштування та співробітництво у сфері трудової міграції.

Раніше повідомлялося, що українським морякам у Росії можуть пред'явити нові звинувачення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ