Today.ua

Росія компенсує родині переселенців з Донбаса 105 тис. євро моральної шкоди

Рівненський міський суд задовольнив позов сім’ї переселенців з Донецька Геннадія, Тетяни і Дмитра Галицьких до Росії з відшкодування моральної шкоди, завданої збройною агресією проти України.

За рішенням суду від 11 січня 2019 року, розмір компенсації складає 1,13 млн грн або 35 тис. євро для кожного. Усю моральну шкоду має виплатити Росія.

Як зазначається, до початку збройної агресії Російської Федерації та подальшої незаконної окупації частини території Донецької області родина проживала в Донецьку і вела повноцінне життя. Після проведення так званого референдуму у травні 2014 року, в якому Галицькі не брали участі, їм довелося залишити рідне місто та переїхати до Рівного. Проживання на окупованій території Донецької області внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України стало неможливим через наявність реальної загрози життю та здоров’ю всієї родини.

Суд врахував характер та обсяг завданих позивачам моральних страждань, які полягають у порушенні налагодженого способу життя та змушення сім’ї Галицьких докладати зусиль для досягнення звичного життя, і призначив розмір компенсації за заподіяну моральну шкоду.

Представники  відповідача не з’явилися до суду і не надсилали жодних заяв чи клопотань.

Нагадаємо, російські спецслужби намагались завербувати харківського підприємця.

Як повідомлялося, за рік українська спецслужба затримала понад півсотні бойовиків "ДНР" і "ЛНР".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ