Today.ua

Російський опозиціонер Олексій Навальний вийшов із коми: тепер він розповість усе

Із Берліна прийшла обнадійлива звістка. Російський опозиціонер Олексій Навальний вийшов із коми. Видання eurointegration повідомило цю новину, посилаючись на інформацію від клініки Charité.

Штучна кома, в якій перебував російський опозиціонер з моменту прибуття в німецький госпіталь, скінчилася, і пацієнта почали потроху виводити із забуття.

"Штучна кома пацієнта, яка підтримувалась медикаментами, закінчилася. Пацієнта поступово відлучають від ШВЛ. Він реагує на те, що з ним розмовляють", - йдеться у повідомленні клініки.

Таким чином, Навальний вже може самостійно дихати і навіть трохи реагує на зовнішні подразники. Лікари Charité кажуть, що його стан явно покращився.

Водночас говорити, що почався процес одужання, було би передчасним, вважають німецькі медики. Вони припускають, що шлях до одужання і  повного відновлення політика може бути тривалим. Крім того, вони не виключають, що його отруєння може дати ускладнення, з якими його організму доведеться боротися дуже довго.

Стало відомо також, що клініка дала інформацію про його вихід із коми зі згоди дружини Юлії, яка дозволила лікарям оприлюднити цю новину.

Нагадаємо, лабораторія Бундесверу дійшла висновку, що Олексія Навального було отруєно речовиною, яка належить до групи отрут "Новачок". Сліди цієї отрути знайдено в аналізах політика, а також навіть у фрагментах його шкіри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ