Today.ua

Російський банк подав позов проти України до Стокгольмського арбітражу

Російський державний «Внешэкономбанк» ініціював інвестиційний спір у Стокгольмському арбітражному суді проти України через арешт Київським апеляційним судом акцій його дочірнього банку «Промінвестбанк».

Про це повідомила прес-служба «Внешэкономбанк», передає «Інтерфакс-Україна».

Зазначається, що у своєму позові російський банк вимагатиме компенсації Україною порушення стандартів захисту прав інвестора, які передбачені міждержавною угодою між Україною та Росією. Крім цього, буде вимагатися компенсація за «незаконну експропріацію інвестицій».

«У рамках нашого рішення першим кроком стало відправлення повідомлення «Внешэкономбанком», як інвестором, на адресу України щодо розпочатого інвестиційного спору. Якщо цей спір не буде вирішено шляхом переговорів, його буде розглядати Торговельна палата Стокгольму», — повідомили у прес-службі.

Нагадаємо, 12 вересня стало відомо, що Київський апеляційний суд наклав арешт на акції українських «дочок» російських банків «ВТБ», «Промінвестбанк» та «Сбербанк» для виконання рішення Гаазького арбітражу за позовом колишнього голови ПриватБанку та інших українських компаній, що втратили активи внаслідок анексії Криму.

Раніше повідомлялося, що українські банки підвищили ставки за депозитами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ