Today.ua

Російські регулярні війська на Донбасі: штаб ООС назвав чисельність

27 грудня 2018 року генерал-лейтенант, командувач Операцією об'єднаних сил (ООС) Сергій Наєв повідомив, що на Донбасі воює 11 тисяч російських військовослужбовців.

"Нам відомо про наявність на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей російських регулярних військових формувань - першого і другого армійських корпусів, 1-й АК - "ДНР", 2-й АК - "ЛНР" - загальною чисельністю близько 32 тисяч чоловік, 11 тисяч з яких - росіяни. Керівні посади даних формувань займають кадрові офіцери і генерали збройних сил РФ", - заявив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Наєв також підкреслив, що 1-й і 2-й АК - це регулярні підрозділи, які по своїй системі управління підпорядковуються штабу 8-ї загальновійськової армії ЗС Р осії, що дислокується у російському місті Новочеркаськ.

Збройний конфлікт у Донецькій і Луганській областях між українською армією і проросійськими бойовиками почався в квітні 2014 року. З цього часу урядові сили проводили на Донбасі антитерористичну операцію. 30 квітня 2018 року АТО офіційно завершилася, замість неї почалася операція ООС.

У зоні конфлікту періодично оголошують перемир'я, українська сторона заявляє, що бойовики регулярно їх порушують.

27 грудня представник України в тристоронньої контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Євген Марчук повідомив, що сторони погодили нове перемир'я з 29 грудня 2018 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ