Today.ua

Родичі онкохворих побилися із копами у Києві (відео)

Сьогодні, біля Міністерства охорони здоров’я, родичі онкохворих вийшли на мітинг з вимогою виділити додаткові кошти на лікування за кордоном тих, хто потребує термінових операцій. За їх словами, цьогорічний державний бюджет передбачав 389 мільйонів гривень на термінове лікування онкохворих. Проте, як сказали у міністерстві, ці кошти закінчилися ще у травні.

Наразі, на розгляді у МОЗ перебуває 40 заяв. Коли задовільнять прохання родичів хворих  - невідомо.

Відомо, що онкохворі у Україні потребують у цьому році додаткових 511 мільйонів гривень.

Мітингувальники викликали на розмову заступника міністра охорони здоров'я Ольгу Стефанишин. Однак до них ніхто не вийшов.

Трохи пізніше до приміщення міністерства приїхала поліція. Між обурими пікетувальниками та правоохоронцями розпочалася бійка.

https://youtu.be/q3ZdbcAMlxg

За статистикою, в Україні щороку реєструють понад 130 тисяч нових випадків захворювання на рак. МОЗ рекомендує українцям проходити профілактичні обстеження аби попередити страшну хворобу. Жінкам радять раз на рік звертатися до мамолога, чоловікам - до уролога.

Раніше повідомлялося, що МОЗ звернулося в поліцію і ГПУ за фактом відновлення Амосової на посаді ректора НМУ.

Програмою МОЗ "Доступні ліки" наразі скористалися вже 6,6 мільйонів українців. Ціни на препарати програми в середньому знизилися майже на 7%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ