Today.ua

Рева звернувся до одержувачів субсидій, які мають старі опалювальні котли

Міністр соціальної політики Андрій Рева звернувся до одержувачів субсидій, які мають старі опалювальні котли. Рева сказав, що "не варто очікувати", що держава буде компенсувати вартість комунальних послуг з надвисокими показниками споживання.

"Ви мене вибачте, але 500 кубів в місяць на опалення житла - це "круто". Я думаю, що це пов'язано з якістю котла, це ще радянського типу - АГВ, вони можуть таку цифру надавати. Але сидіти та чекати, що 500 кубів держава буде оплачувати, я б не радив", - сказав Рева.

Міністр Рева порадив одержувачам субсидій, які мають старі опалювальні котли, скористатися програмою "Енергоефективність" для їх заміни.

Також міністр соціальної політики України Андрій Рева повідомив, що в рамках монетизації субсидій та видачі субсидіантам державної допомоги у вигляді готівкових грошей був зафіксований ряд технічних проблем.

«Деякі особи, які отримують пенсію, що не були ідентифіковані Пенсійним фондом у лютому як пенсіонери, а тому були включені до реєстру на виплату коштів через "Ощадбанк". У березні технічний недолік був усунутий», — пояснив міністр.

https://youtu.be/rzJWeFb6Yfo

За словами міністра соцполітики, є деякі проблеми з виплатами через «Ощадбанк» — у фінансовій установі зафіксована нестача персональних даних деяких громадян.

Андрій Рева також повідомив, що остаточні підсумки монетизації підведуть після 25 березня, коли закінчаться виплати готівкових субсидій пенсіонерам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ