Today.ua

Рецепт простого та смачного гарніру із залишків буряка: закуска із ароматним соусом

Буряк – корисний овоч, який входить до складу багатьох закусок, салатів та перших страв. Якщо після свят вам хочеться влаштувати розвантажувальні дні і у вас залежалося трохи буряків, то пропонуємо приготувати одне корисне та смачне частування, яке стане повноцінним гарніром.

Закуска з буряка

Інгредієнти:

Буряк миємо, чистимо, нарізаємо тонкими скибочками. Часник дрібно нарізаємо.

Цибулину розрізаємо на вісім частин і дрібно ріжемо кубиками.

Перець чилі також дрібно нарізаємо ножем, як часник.

У невеликій ємності змішуємо олію, оцет, сіль та мед. Це буде наш соус до закуски. Додаємо в нього буряки, цибулю, часник та чилі.

Беремо невелику форму для запікання, змащуємо її олією та викладаємо овочі. Накриваємо форму фольгою та ставимо в духовку. Випікаємо страву одну годину при температурі 180 градусів.

Готовий буряк вийде ароматним і пряним. Можете запекти разом з ним також моркву, батат, та будь-які інші овочі, використовуючи той самий маринад.

Смачного!

Раніше повідомлялося, який інгредієнт потрібно додати у воду, щоб зварений буряк не втратив смаку та кольору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ