Буряк – корисний овоч, який входить до складу багатьох закусок, салатів та перших страв. Якщо після свят вам хочеться влаштувати розвантажувальні дні і у вас залежалося трохи буряків, то пропонуємо приготувати одне корисне та смачне частування, яке стане повноцінним гарніром.
Закуска з буряка
Інгредієнти:
- буряк – 3 штуки (невеликих);
- цибуля - 1 штука;
- часник – 4 зубчики;
- рідкий мед – 1 ч.л.
- винний оцет – 2 ст.л.
- олія - 4 ст.л.
- перець чилі – 0,5 штуки.
Буряк миємо, чистимо, нарізаємо тонкими скибочками. Часник дрібно нарізаємо.
Цибулину розрізаємо на вісім частин і дрібно ріжемо кубиками.
Перець чилі також дрібно нарізаємо ножем, як часник.
У невеликій ємності змішуємо олію, оцет, сіль та мед. Це буде наш соус до закуски. Додаємо в нього буряки, цибулю, часник та чилі.
Беремо невелику форму для запікання, змащуємо її олією та викладаємо овочі. Накриваємо форму фольгою та ставимо в духовку. Випікаємо страву одну годину при температурі 180 градусів.
Готовий буряк вийде ароматним і пряним. Можете запекти разом з ним також моркву, батат, та будь-які інші овочі, використовуючи той самий маринад.
Смачного!
Раніше повідомлялося, який інгредієнт потрібно додати у воду, щоб зварений буряк не втратив смаку та кольору.