Домашня їжа, приготовлена з любов'ю, завжди буде смачнішою будь-яких напівфабрикатів. Якщо йдеться про вареники або пельмені, то приготувати їх вдома не так і складно. Існує рецепт так званих "лінивих" пельменів, приготування яких не займе багато часу, але задоволення від результату ви отримаєте неймовірне! Смак з дитинства домашніх бабусиних пельменів ви зможете відчути на власній кухні.
Список інгредієнтів для ледачих пельменів:
- борошно – 3 склянки,
- окріп – 1 стакан,
- яйця – 2 шт.,
- яловичина – 300 гр.,
- цибуля – 2 шт.,
- морква – 2 шт.,
- сметана,
- сіль – 1/2 ч. л.,
- перець за смаком.
Спосіб приготування:
- Замісіть тісто. Для цього візьміть борошно, додайте в нього воду, яйця, посоліть. Мішайте приготовану суміш протягом 10 хвилин, поки маса не стане як пластилін. Залиште тісто постояти.
- Приготуйте фарш. Змішайте яловичину з цибулею, сіллю і перцем, прокрутіть усе в м'ясорубці.
- Візьміть тісто і розділіть його на декілька частин, бажано рівних. Розкачайте маленькі коржики. На кожен коржик розмажте фарш і скрутіть його в трубочку. Рулетики розділіть навпіл і покладіть зрізом вниз на змащену маслом сковороду для запікання.
- Посипте ліниві вареники зеленню і поставте на 5 хвилин в духовку. У посуд, в якому ви готуєте, додайте ще трохи води, щоб сковорода була заповнена до половини. Накрийте сковорідку фольгою і поставте страву на 5 хвилин в духовку.
- Обсмажте на плиті цибулю і моркву, додайте сметану і сіль, за смаком перець. Цією сумішшю залийте пельмені. Якщо хочете більш рідкий соус, додайте води.
- Запікайте ліниві пельмені ще 10 хвилин під фольгою.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати смачні кекси до Дня Святого Валентина за простими рецептами.