Хачапурі - дуже смачна грузинська страва, яку можна готувати з різними начинками. Це може бути м'ясо, сир, гриби, яйця, зелень, квасоля, і навіть творог. Тісто для хачапурі можна зробити як дріжджове, так і листкове. На карантині багато жінок турбуються про свою фігуру, щоб не набрати зайві кілограми. Якщо сильно хочеться грузинської випічки, то пропонуємо вам приготувати хачапурі по-аджарськи з творогом. Така страва не зашкодить фігурі, а задоволення від смаку ви отримаєте не менше, ніж від традиційних хачапурі.
Рецепт хачапурі по-аджарськи
Інгредієнти на 2 порції:
Для тіста:
- яйце — 1 шт.,
- сир — 200 гр.,
- борошно (рисове) — 50 гр.,
- сіль — щіпка.
Для начинки:
- творог — 20 гр.,
- сир (сулугуні/моцарела) — 50 гр.,
- яйця — 2 шт.,
- сіль, приправи і зелень за смаком.
Починаємо готувати тісто. Беремо яйце, розділяємо жовток від білка.
До білка додаємо творог і ретельно мнемо тісто виделкою. Всипаємо в отриману масу борошно і сіль.
Вимішуємо тісто, ділимо його на дві рівні частини. Ліпимо з тіста човники, які добре змащуємо жовтком.
Ставимо наші хачапурі в духовку на 180 градусів. Випікаємо 10 хвилин.
Поки тісто готується, робимо начинку. Беремо і перемішуємо творог і натертий на тертці твердий сир. Викладаємо отриману начинку в човники і відправляємо хачапурі в духовку на 10-15 хвилин, поки сир не розплавиться.
Дістаємо нашу страву з духовки, і вливаємо в центр кожного човника по одному яйцю. Відправляємо хачапурі ще ненадовго в духовку, щоб жовток трохи застиг. Страва готова!
Смачного!
Раніше повідомлялося, як швидко приготувати ліниві біляші з яловичим фаршем.