Today.ua

Реприватизація ПриватБанку: які є ризики для клієнтів

Перед другим туром президентських виборів українців хвилюють не тільки політичні, але й економічні перспективи країни під керуванням нового президента України. Багатьом цікаво дізнатися, чого чекати в разі приходу до влади Володимира Зеленського. Чи можлива реприватизація ПриватБанку? Якщо так, то які є ризики для мільйонів клієнтів? На ці питання відповів керуючий партнер консалтингової компанії "Фінансова студія" Євген Невмержицький.

— Сьогодні ПриватБанк є найуспішнішим комерційним банком України, який вніс колосальний внесок у розвиток української економіки своєю високопрофесійною роботою, що відзначено провідними рейтинговими агентствами світу і кращими світовими аудиторськими компаніями, - говорить Євген Невмержицький. - Припускаю, що при перемозі Зеленського на президентських виборах не буде ставитися питання про повернення ПриватБанку колишнім власникам, незважаючи на порушення, з якими ця націоналізація була проведена. Якщо ж я помиляюся і реприватизація станеться, то очікувати негативних наслідків для клієнтів абсолютно нелогічно, так як успішним цей банк став, перебуваючи у приватних руках.

На питання, чи варто українцям чекати якихось фінансових і економічних змін в разі приходу до влади Володимира Зеленського, Невмержицький відповів, що більшість виборців проголосували за Зеленського саме тому, що очікують істотних поліпшень в економічному і фінансовому плані. А ще — припинення війни на сході, яка перетворилася в затяжний, заморожений конфлікт, без будь-якої зрозумілої державної стратегії його завершення. Є всі підстави розраховувати на кардинальні поліпшення, тому що вперше в історії незалежної України ми бачимо кандидата в президенти, який прозорим чином заробив гроші, стовідсоткову впізнаваність та популярність власним талантом.

Раніше Today.ua також писав, як можливе повернення Приватбанку Ігорю Коломойському може позначитися на курсі долара.

Нагадаємо, ПриватБанк зробив своїм клієнтам попередження, розповівши про те, як за допомогою мобільного онлайн-додатки Приват24 можна замовити зняття великої суми грошей з особового рахунку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ