Today.ua

Репетиторів зобов‘язали задекларувати свої доходи та сплатити податки

Українських репетиторів зобов'язали до 1 травня 2019 року задекларувати свої доходи та сплатити податки. Про це повідомили у Державній фіскальній службі (ДФС).

Відповідно до Податкового кодексу України, якщо викладач-репетитор не є фізичною особою-підприємцем, але постійно надає репетиторські послуги фізичним особам, то він зобов’язаний включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати податкову декларацію за наслідками звітного податкового року, а також сплатити податок з таких доходів.

Доходи від репетиторської діяльності оподатковуються за ставкою у 18%. Із загальної суми вираховують також військовий збір (1,5 %).

Податкову декларацію необхідно подати за місцем реєстрації. Суму податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору, зазначену в річній податковій декларації, репетитори мають сплатити до 1 серпня 2019 року.

До репетиторських послуг належить підготовка дітей до школи, вступу до навчальних закладів, ЗНО, навчання з будь-яких предметів, написання рефератів, виконання контрольних, курсових та дипломних робіт.

Нагадаємо, 5 лютого в Україні розпочалася реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО), що триватиме до 25 березня.

Раніше повідомлялося, що з 2021 року усі випускники шкіл складатимуть ЗНО з математики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ