А ви знаєте про те, що редис, сезон якого вже настав, - універсальний овоч? З нього можна готувати безліч страв, а не тільки їсти в свіжому вигляді та у складі салатів. Розповімо про те, як запекти і підсмажити редиску.
Редис в духовці
Його можна використовувати як гарнір і додавати в салати. Вимийте редис, розріжте навпіл, присипте своїми улюбленими приправами, посоліть і поперчіть. На змащене олією деко викладіть підготовлені шматочки рівним, не надто товстим, шаром. Запікайте протягом 20-ти хвилин в духовці, розігрітій до 200 градусів. Щоб овоч добре пропікся, можете його перемішати.
Смажений редис
Такий гарнір добре підходить до м'ясних і рибних страв, а також – до салатів. Вид, чесно скажемо, у смаженого редиски вийде не дуже, зате смак вас порадує: він стане пікантним і солодкуватим.
Крім самого редиски вам потрібні кунжут, головка цибулі і його зелені пір'я, часник, рослинне масло. Приправи і сіль беріть за смаком. Вимийте овоч і крупно поріжте. Цибулю і часник почистіть, обсмажте в розігрітому маслі, додайте розмарин, а потім відправте в сковорідку і сам редис. Коли основний продукт стане м'яким, а на це знадобиться не менше десяти хвилин, посипте блюдо зеленою цибулею і кунжутом, посоліть і поперчіть.
Ви знаєте про те, що редиска може бути небезпечною? Кому краще утриматися від цього овоча, дізнайтеся з нашого матеріалу.