Today.ua

Рахунок за опалення на 53 тис. грн: які платіжки отримують кияни

У Києві місцева жителька отримала платіжку за опалення на суму майже 53 тисячі гривень. Таку суму за опалення мешканка багатоповерхівки отримала за січень 2020 року. Про це повідомляється на офіційній сторінці КП "Київтеплоенерго" у Facebook.

За даними "Київтеплоенерго", в даному випадку не сталося жодної помилки або збою - киянка справді отримала платіжку за опалення своєї чотирикімнатної квартири з опалювальною площею 127,3 кв. м на суму 52 932,18 грн. Така велика сума пов'язана з тим, що квартира виявилась єдиною із 177 квартир в будинку, в якій не було встановлено лічильник опалення.

"Мешканці квартир з лічильниками опалення оплачують лише спожите тепло за показаннями своїх лічильників та опалення місць загального користування. А різниця, що утворюється між показаннями загальнобудинкового лічильника та сумарними показаннями усіх індивідуальних, нараховується мешканцям без індивідуального лічильника", - повідомили в "Київтеплоенерго".

Директор СП "Енергозбут" КП "Київтеплоенерго" Костянтин Лопатін зазначив, що у зв'язку із виниклою ситуацією та її абсурдністю планується звертатись до суду та українського уряду.

"Розуміючи абсурдність ситуації, яка виникла, ми будемо звертатися до уряду і профільного міністерства з ініціативою створення альтернативної методики проведення нарахувань для будинків, де більше ніж 70% квартир обладнані індивідуальними приладами обліку", - зазначив він.

Також в "Київтеплоенерго" пообіцяли, що платіжку на суму майже 53 тис. грн буде переглянуто.

Раніше повідомлялось, що в цьому місяці деякі кияни отримали “фантастичні” платіжки за газ, в яких були вказані суми, що вдвічі більші за ті, які були в попередні місяці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ