Today.ua

Рада спробує позбавити Порошенка недоторканності під Новий рік, - політолог

Петро Порошенко, п'ятий президент України, може лишитися депутатської недоторканності під Новий рік. Такий сценарій спрогнозував політолог Віктор Уколов.

Він вважає, що якщо Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка внесе подання зараз, то, враховуючи і графік роботи Верховної Ради, і норму про 2 тижні у регламентному комітеті голосування про зняття недоторканності, Порошенко позбудеться мандата якраз під Новий рік.

Сьогодні в ГПУ взяли паузу після того, як ДБР направило документи на зняття з народного депутата Петра Порошенка депутатської недоторканності.

Політтехнолог нагадав, що за прийнятим законом, який вніс сам лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко, з усіх народних депутатів недоторканість знімається з 1 січня 2020 року.

Уколов підкреслив, що Порошенко не ховається від ГБР – дав письмово свідчення по всіх абсурдних справах, які там завели. Політолог звернув увагу на те, що Порошенко навмисно викликають на допити або тоді, коли він летить за кордон, або в ті дні, коли йдуть пленарні засідання Верховної Ради, які не можна пропускати.

Раніше Today.ua писав, що зняття недоторканності з Порошенка підтримали 74% українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ