Today.ua

Рада провалила голосування за відставку голови СБУ Василя Грицака

Сьогодні, 6 червня, Верховна Рада України відмовилася відправити у відставку главу Служби безпеки України Василя Грицака. Про це повідомляють українські ЗМІ.

Так, відповідний проект постанови №10345 новообраного президента України Володимира Зеленського про звільнення глави СБУ підтримали 78 народних депутатів на пленарному засіданні парламенту в четвер за 226 мінімально необхідних голосів.

Як відомо, 30 травня президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради проекти подань про звільнення міністра закордонних справ Павла Клімкіна та міністра оборони Степана Полторака.

Комітет парламенту з питань національної безпеки та оборони, розглянувши подання Володимира Зеленського, не дав конкретних рекомендацій Верховній Раді, підтримувати чи ні звільнення Василя Грицака.

Нагадаємо, 30 травня Верховна Рада України провалила голосування за відставку чинного прем’єр-міністра Володимира Гройсмана. За постанову №10341 проголосували тільки 97 народних депутатів з 226 мінімально необхідних для прийняття рішення.

Під час виступу Володимир Гройсман з трибуни Верховної Ради заявив, що незважаючи на напружену роботу його уряду протягом трьох років, в країні зроблено ще не все, що планувалось його командою для зміцнення держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ