Today.ua

Рада проголосувала за закон про ринок землі: коли чекати на референдум

Сьогодні, 13 листопада, Верховна Рада України підтримала у першому читанні законопроект про ринок землі. За нього проголосували 240 народних депутатів.

Свої голоси "за" віддали 227 нардепів з фракції "Слуга народу", а також 13 позафракційних.

"Рішення прийнято, закон прийнятий за основу. По фракціях: "Слуга народу" - 227, позафракційні - 13", - оголосив спікер Ради Дмитро Разумков.

Раніше президент України Володимир Зеленський казав про те, що питання відкриття ринку землі слід виносити на референдум, однак після прийняття законопроекту в першому читанні "слуги народу" заявили, що в цьому році референдуму точно не буде.

"Я не думаю, що це станеться до Нового року точно", - зазначив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, відповідаючи на запитання журналістів щодо референдуму.

За його словами, наразі для ухвалення відповідного закону слід внести правку про референдум, а потім вже ухвалити закон у другому читанні. Потім Раді запропонують на розгляд цілий пакет законопроектів щодо народовладдя із нормами щодо референдуму включно.

Арахамія додав, що сьогодні сталась історична подія, яка дозволить українцям вільно розпоряджатись своєю землею.

Нагадаємо, під час засідання Верховної Ради під будівлею парламенту мітингували противники відкриття ринку землі для іноземців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ