Картопляне пюре - один із найпростіших гарнірів, проте у багатьох страва не виходить смачною. Причин невдач може бути кілька. Адже якщо вам трапилася несмачна картопля, то це одне, але якщо ви неправильно зварили овоч і у результаті пюре вийшло рідким і несмачним, тоді необхідно скористатися секретними лайфхаками.
Знаючи деякі нюанси приготування картопляного пюре, ви більше ніколи не помилитеся з гарніром, і він стане вашою коронною стравою.
Не подрібнюйте картоплю
Багато господинь звикли нарізати картоплю дрібно перед відварюванням, якщо йдеться про пюре. А виявляється, цього робити не потрібно. Беріть для картопляного пюре бульби середнього розміру та варіть їх цілими, а потім просто подрібніть товкачкою. Так пюре буде набагато смачнішим і не вийде рідким.
Популярні зараз
Названо тарифи на електроенергію та газ з 1 квітня
Мобілізація з 1 квітня: кому з українців першочергово видаватимуть повістки
Українцям розповіли, які суми банківських переказів можуть потрапити під фінмоніторинг
Додавайте менше води
Не наливайте повну каструлю води, коли варите картоплю на пюре. Вода має ледве покривати картоплю. Краще налити на 1-2 см менше води, ніж перелити. Адже тоді весь смак овочів залишиться у воді, яку ми все одно потім виллємо. А нам потрібно, щоб картопля зберегла свій смак.
Використовуйте прянощі
Картопляне пюре вийде набагато смачніше, якщо додати під час варіння не лише сіль, а й лавровий лист, одну почищену цибулину, кілька зубчиків часнику або гілочку кропу. Додавайте ті прянощі, які вам до смаку. Адже картопля – це основа, з якою можна експериментувати.
Раніше повідомлялося про секрети приготування смачних картопляних зраз.