Сирна запіканка - ідеальна страва на сніданок. До них можна додавати будь-які фрукти, ягоди, горіхи, шоколад, тощо. Для того, щоб запіканка вийшла ніжної консистенції, не додавайте в тісто борошно та манку. А якщо ви хочете здивувати своїх близьких, спробуйте приготувати запіканку з грушею і какао. У вас вийде чудовий десерт до чаю або кави, яким можна буде поласувати не лише на сніданок.
Сирна запіканка з грушею та какао
Інгредієнти:
- Сир – 700 г
- Вершковий сир – 100 г
- Яйця – 3 шт.
- Вершки 20% - 150 мл
- Ванілін - 1 ч. л.
- Цукор – 4 ст. л.
- Груші – 2 шт.
- Карамельний сироп – 30 мл
Для шоколадного штрейзеля (верхівка запіканки):
- Борошно – 1 ст. л.
- Какао – 1 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Олія вершкове – 2 ст. л.
Змішайте сир, яйця, вершковий сир, ванілін, цукор і збийте всі інгредієнти блендером до однорідної маси. Додайте|добавляйте| вершки і перемішайте ложкою.
Груші почистіть від шкірки та серцевини. Перекладіть у сковороду і тушкуйте з карамельним сиропом максимум 3 хвилини, постійно помішуючи, щоб фрукти не пригоріли.
Приготуйте шоколадний штрейзель. Для цього змішайте какао, цукор, вершкове масло у крихту.
Форму для запікання змастіть вершковим маслом та вилийте туди сирну масу. Зверху на запіканку викладіть половинки груш і присипте шоколадною крихтою.
Випікайте грушеву запіканку 60 хвилин при температурі 160 градусів.
Перед подачею дайте страві охолонути 5-6 годин у прохолодному місці. В ідеалі готувати запіканку перед сном, щоб поласувати нею на сніданок.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати сирно-гарбузову запіканку без борошна та манки.