Today.ua

Пишна сирна запіканка з грушею та какао: рецепт здорового та смачного сніданку

Сирна запіканка - ідеальна страва на сніданок. До них можна додавати будь-які фрукти, ягоди, горіхи, шоколад, тощо. Для того, щоб запіканка вийшла ніжної консистенції, не додавайте в тісто борошно та манку. А якщо ви хочете здивувати своїх близьких, спробуйте приготувати запіканку з грушею і какао. У вас вийде чудовий десерт до чаю або кави, яким можна буде поласувати не лише на сніданок.

Сирна запіканка з грушею та какао

Інгредієнти:

Для шоколадного штрейзеля (верхівка запіканки):

Змішайте сир, яйця, вершковий сир, ванілін, цукор і збийте всі інгредієнти блендером до однорідної маси. Додайте|добавляйте| вершки і перемішайте ложкою.

Груші почистіть від шкірки та серцевини. Перекладіть у сковороду і тушкуйте з карамельним сиропом максимум 3 хвилини, постійно помішуючи, щоб фрукти не пригоріли.

Приготуйте шоколадний штрейзель. Для цього змішайте какао, цукор, вершкове масло у крихту.

Форму для запікання змастіть вершковим маслом та вилийте туди сирну масу. Зверху на запіканку викладіть половинки груш і присипте шоколадною крихтою.

Випікайте грушеву запіканку 60 хвилин при температурі 160 градусів.

Перед подачею дайте страві охолонути 5-6 годин у прохолодному місці. В ідеалі готувати запіканку перед сном, щоб поласувати нею на сніданок.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати сирно-гарбузову запіканку без борошна та манки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ