Пиріжки з капустою - страва, яку люблять і діти, і дорослі. Сьогодні ми розповімо простий рецепт пиріжків із капустою без дріжджів.
Вам знадобляться наступні інгредієнти для начинки:
- капуста - 200 г;
- ріпчаста цибуля - 1 шт.;
- морква - 1 шт.,
- томатна паста - 1 ст. л.;
- цукор - 1 щіпка;
- вода - 40 мл
- сіль, перець - за смаком.
Для тіста знадобляться такі інгредієнти:
- кефір - 170 мл;
- борошно - 260 г;
- яйце - половина;
- сіль - 2/3 ч. л.;
- цукор - 2/3 ст. л.;
- сода 2/3 ч. л.;
- рослинна олія - 30 мл.
Спочатку треба приготувати начинку. Цибулю наріжте невеликими кубиками, а моркву натріть на крупній тертці. Нашинкуйте капусту тонкою соломкою.
Додайте на сковородку олію та починайте обсмажувати цибулю до напівпрозорості. Додайте моркву і капусту, потім - спеції. Обсмажуйте ще декілька хвилин, а тоді додайте томатну пасту, цукор і 40 мл води.
Накрийте кришкою і тушкуйте овочеву суміш на повільному вогні до готовності, періодично помішуючи. Далі начинка для пиріжків має охолонути.
Щоб приготувати тісто, спочатку просійте борошно, а потім додайте соду. Ретельно перемішайте, щоб сода розподілилася рівномірно.
В теплий кефір додайте сіль, цукор, половину яйця і 10 мл олії. Поступово всипайте борошно, замішуйте тісто - воно повинно вийти м'яким і трохи липким. В кінці влийте олію, що залишилася.
Розділіть тісто на шматочки та починайте ліпити пиріжки. З цього набору продуктів має вийти 8 штук.
Обсмажуйте пиріжки в рослинній олії на сковорідці.
Нагадаємо, раніше ми розповіли, як приготувати домашній хліб в духовці.