Today.ua

Пиріг з капустою і сардинами: покроковий рецепт смачної страви для всієї сім'ї

Пиріг з капусти - дуже популярна страва, яку, мабуть, бодай раз готувала кожна господиня. Ми пропонуємо урізноманітнити рецепт класичного пирога з капусти, додавши у нього ще сардини та яйце.

Для приготування тіста вам знадобляться наступні інгредієнти:

Для начинки:

Спочатку у теплій воді треба розчинити сіль, дріжджі та цукор. Вилийте туди олію і потрохи додавайте борошно. Залиште тісто "відпочити" на півгодини.

Для приготування начинки тонко нашинкуйте капусту і обсмажуйте її до м'якості на сковороді. Потім треба збити яйця та додати їх у капусту. Вимкніть вогонь, додайте розім'яту виделкою сардину.

З тіста розкачайте 2 пласта. Один пласт викладіть у форму, попередньо змастивши її маслом.

Начинку перекладіть на тісто, посоліть. Кубики вершкового масла також розкладіть поверх начинки та накрийте пиріг другим пластом тіста. В центрі зробіть отвір, щоб виходила пара.

Випікайте пиріг у духовці, розігрітій до 200 градусів, протягом 40 хвилин. Дістаньте пиріг та змастіть його маслом. Залиште на 10 хвилин, після чого можна подавати страву до столу.

Нагадаємо, раніше ми розповіли рецепт пиріжків з капустою без дріжджів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ