Пиріг з капустою і сардинами: покроковий рецепт смачної страви для всієї сім'ї

Автор: Оксана Житнюк

Пиріг з капусти - дуже популярна страва, яку, мабуть, бодай раз готувала кожна господиня. Ми пропонуємо урізноманітнити рецепт класичного пирога з капусти, додавши у нього ще сардини та яйце.

Пиріг з капустою і сардинами: покроковий рецепт смачної страви для всієї сім'ї - today.ua

Для приготування тіста вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • 500 мілілітрів теплої води;
  • 800 грамів борошна;
  • 10 грамів дріжджів;
  • 50 грамів цукру;
  • 5 грамів солі;
  • 60 мілілітрів соняшникової олії.

Для начинки:

  • 2 банки консервованої сардини;
  • 300-400 грамів свіжої білокачанної капусти;
  • 2 курячих яйця;
  • сіль;
  • 70 грамів вершкового масла.

Спочатку у теплій воді треба розчинити сіль, дріжджі та цукор. Вилийте туди олію і потрохи додавайте борошно. Залиште тісто "відпочити" на півгодини.

Популярні зараз

Пенсіонерам автоматично перерахують пенсії з 1 травня: які доплати отримають українці

В Україні вирішили змінити правила торгівлі цигарками, алкоголем та паливом

В Україні стартувала “м'яка“ мобілізація, - Reuters

Наймодніші джинси весни-літа 2024 року: який денім актуальний у новому сезоні

Для приготування начинки тонко нашинкуйте капусту і обсмажуйте її до м'якості на сковороді. Потім треба збити яйця та додати їх у капусту. Вимкніть вогонь, додайте розім'яту виделкою сардину.

З тіста розкачайте 2 пласта. Один пласт викладіть у форму, попередньо змастивши її маслом.

Начинку перекладіть на тісто, посоліть. Кубики вершкового масла також розкладіть поверх начинки та накрийте пиріг другим пластом тіста. В центрі зробіть отвір, щоб виходила пара.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Випікайте пиріг у духовці, розігрітій до 200 градусів, протягом 40 хвилин. Дістаньте пиріг та змастіть його маслом. Залиште на 10 хвилин, після чого можна подавати страву до столу.

Нагадаємо, раніше ми розповіли рецепт пиріжків з капустою без дріжджів.