Today.ua

Пиріг на Маковея з заварним кремом: рецепт смачної випічки нашвидкуруч

Невдовзі українці святкуватимуть Медовий Спас, отже, коронною стравою на столі стане маковий пиріг. Готували цю страву ще наші бабусі, і рецептів залишилося безліч. Проте у наш час ці рецепти дещо осучаснили. Ви можете додати до тіста та начинки будь-які інгредієнти за смаком, і це не зіпсує страву, якщо ви готуєте для ваших близьких з любов'ю та добрими помислами. Пропонуємо до вашої уваги рецепт пирога з іспанськими "нотками", у рецепті якого міститься трохи рому. Любителям пікантних смаків така випічка припаде до душі.

Рецепт макового пирога із заварним кремом

Інгредієнти:

Для тіста:

Для начинки:

Спосіб приготування:

Спочатку приготуємо крем для пирога. Для цього розтираємо жовтки з цукровою пудрою і борошном. Молоко з цукром і ванільним цукром розігріваємо до кипіння. Молочну масу виливаємо в жовтки і розмішуємо. Переливаємо все назад в каструлю і варимо, поки крем не загусне. Додаємо до крему ром. Охолоджуємо крем, накривши плівкою каструлю. Перемелюємо мак і додаємо його в холодний крем.

Приступаємо до приготування тіста. Розтираємо масло з цукром і ромом, додаємо яйце, борошно і жовток, добре перемішуємо отриману масу. Розкачуємо третину тіста і викладаємо у форму так, щоб звисали краї. Наповнюємо круглу форму маковим кремом.

Накриваємо пиріг залишком тіста і зліплюємо боки і верх пирога. Паличкою проколюємо отвори для виходу пари. Ставимо наш маковий пиріг у духовку на 40 хвилин і випікаємо при температурі 160 градусів.
Смачного!

Раніше повідомлялося, як спекти оригінальну сезонну шарлотку з динею та корицею. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ