Невдовзі українці святкуватимуть Медовий Спас, отже, коронною стравою на столі стане маковий пиріг. Готували цю страву ще наші бабусі, і рецептів залишилося безліч. Проте у наш час ці рецепти дещо осучаснили. Ви можете додати до тіста та начинки будь-які інгредієнти за смаком, і це не зіпсує страву, якщо ви готуєте для ваших близьких з любов'ю та добрими помислами. Пропонуємо до вашої уваги рецепт пирога з іспанськими "нотками", у рецепті якого міститься трохи рому. Любителям пікантних смаків така випічка припаде до душі.
Рецепт макового пирога із заварним кремом
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно - 300 г
- Цукор - 150 г
- Масло - 125 г
- Яйця - 2 шт
- Ром - 2 ст. л.
Для начинки:
- Молоко - 400 мл
- Борошно - 40 г
- Цукор - 30 г
- Ванільний цукор - 1 пакетик
- Цукрова пудра - 40 г
- Ром - 1 ст.л.
- Мак - 100 гр
- Жовтки - 4 шт
Спосіб приготування:
Приступаємо до приготування тіста. Розтираємо масло з цукром і ромом, додаємо яйце, борошно і жовток, добре перемішуємо отриману масу. Розкачуємо третину тіста і викладаємо у форму так, щоб звисали краї. Наповнюємо круглу форму маковим кремом.
Раніше повідомлялося, як спекти оригінальну сезонну шарлотку з динею та корицею.