Пиріг на Маковея з заварним кремом: рецепт смачної випічки нашвидкуруч

Автор: Лобанова Єлизавета

Невдовзі українці святкуватимуть Медовий Спас, отже, коронною стравою на столі стане маковий пиріг. Готували цю страву ще наші бабусі, і рецептів залишилося безліч. Проте у наш час ці рецепти дещо осучаснили. Ви можете додати до тіста та начинки будь-які інгредієнти за смаком, і це не зіпсує страву, якщо ви готуєте для ваших близьких з любов'ю та добрими помислами. Пропонуємо до вашої уваги рецепт пирога з іспанськими "нотками", у рецепті якого міститься трохи рому. Любителям пікантних смаків така випічка припаде до душі.

Пиріг на Маковея з заварним кремом: рецепт смачної випічки нашвидкуруч - today.ua

Рецепт макового пирога із заварним кремом

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно - 300 г
  • Цукор - 150 г
  • Масло - 125 г
  • Яйця - 2 шт
  • Ром - 2 ст. л.

Для начинки:

  • Молоко - 400 мл
  • Борошно - 40 г
  • Цукор - 30 г
  • Ванільний цукор - 1 пакетик
  • Цукрова пудра - 40 г
  • Ром - 1 ст.л.
  • Мак - 100 гр
  • Жовтки - 4 шт

Пиріг на Маковея з заварним кремом: рецепт смачної випічки нашвидкуруч

Популярні зараз

Зеленський пояснив, чому мобілізація стосуватиметься насамперед молодих чоловіків

Kia показала електричну версію кросовера Sportage із запасом ходу 720 км

Стрижка піксі-боб – один із найкращих варіантів для тонкого волосся: фото модної зачіски

Кейт Міддлтон показала рідкісне фото молодшого сина у день його народження

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Спосіб приготування:

Спочатку приготуємо крем для пирога. Для цього розтираємо жовтки з цукровою пудрою і борошном. Молоко з цукром і ванільним цукром розігріваємо до кипіння. Молочну масу виливаємо в жовтки і розмішуємо. Переливаємо все назад в каструлю і варимо, поки крем не загусне. Додаємо до крему ром. Охолоджуємо крем, накривши плівкою каструлю. Перемелюємо мак і додаємо його в холодний крем.

Приступаємо до приготування тіста. Розтираємо масло з цукром і ромом, додаємо яйце, борошно і жовток, добре перемішуємо отриману масу. Розкачуємо третину тіста і викладаємо у форму так, щоб звисали краї. Наповнюємо круглу форму маковим кремом.

Накриваємо пиріг залишком тіста і зліплюємо боки і верх пирога. Паличкою проколюємо отвори для виходу пари. Ставимо наш маковий пиріг у духовку на 40 хвилин і випікаємо при температурі 160 градусів.
Смачного!

Раніше повідомлялося, як спекти оригінальну сезонну шарлотку з динею та корицею.