Today.ua

Путінський олігарх Павло Фукс цинічно грабує Україну: Зеленського закликали довести свою політичну зрілість

Путінський олігарх Павло Фукс продовжує цинічно обкрадати Україну. До президента України Володимира Зеленського звернулися із закликом довести свою політичну зрілість і незаангажованість і зупинити грабування українців бізнесменом Фуксом. Одна з найбільш цинічних афер Павла Фукса – це грабіж київського метрополітену, який в результаті злочинних дій "бізнесмена" може просто зупинитися.

За рік метро столиці провозить 498,5 млн. пасажирів (враховується кількість поїздок). І з кожної такої поїздки в кишеню російського олігарха потрапляє 2 гривні.

Виявляється, компанія Фукса видала метро в лізинг вагони, які і без того продавали з націнкою 100%. Через кілька років зажадала від комунального підприємства 365,9 млн грн за сам товар, а крім цього – відсотки, "інфляційні витрати", пеню. В результаті набралося близько 1,9 млрд грн.

Нагадаємо, Павло Фукс народився в Україні і ніколи не відмовлявся від українського громадянства.

«Родом з України. Я народився і виріс в Харкові. Так вийшло, що потім довелося переїхати працювати в іншу країну, але наші коріння тут. Тому ми беремо участь в житті України», — заявив Павло Фукс.

Відповідаючи на питання про громадянство РФ і України Фукс сказав:

«Так. Так як я довгий час працював у Росії, я отримав російський паспорт. Раніше це не було бар'єром. Як я вже говорив, я народився в Україні і ніколи не відмовлявся від українського громадянства», — повідомив бізнесмен.

Важливо знати: з київського метро назавжди зникнуть жетони. Останній день користування жетонами в київському метро — 31 жовтня 2019 року.

Деякі кияни не дуже зрозуміли, навіщо повністю скасовувати жетони як засіб одноразової сплати за проїзд, не даючи альтернативи гостям столиці чи людям, які користуються підземкою лише час від часу.

Нагадаємо, в Києві нові станції метро "Мостицька" і "Проспект Правди" в мікрорайоні Виноградар будуть відкриті в грудні 2021 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ