Today.ua

Путін звільнив відповідального за проект “Новоросія“

Президент РФ Володимир Путін звільнив свого радника Сергія Глазьєва, який є однією з ключових фігур у веденні гібридної війни з боку Росії на території України. Відповідний указ від 7 жовтня опублікований на офіційному сайті Кремля.

На посаді при Путіні академік-економіст Російської академії наук був з 2012 року. В уряді Черномирдіна в 1990-х роках Глазьєв був міністром зовнішньоекономічних зв’язків РФ. Крім того, він був одним з творців націоналістичної партії "Родина". Тепер він займає посаду міністра з інтеграції та макроекономіки Євразійської економічної комісії РФ.

Чиновник особливо відзначився своєю позицією щодо українського питання і активною роллю у підготовці анексії Криму Росією. Також Глазьєв фігурував в "розробці" проекту “Новоросія” – організації проросійських заворушень на південно-східній Україні в 2014 році. За це його включено в санкційні списки США і ЄС.

Так звані "плівки Глазьєва" — записи телефонних переговорів Сергія Глазьєва з главою російського Інституту країн СНД Костянтином Затуліним свідчать про те, що проросійські акції в 2014 році в Криму і на материковій частині України оплачувалися російськими фондами, а уряд Сергія Аксьонова формували за участі Віктора Медведчука.

Нагадаємо, українські журналісти програми «Схеми» з'ясували, що помічник президента України Володимира Зеленського Андрій Єрмак має бізнес-зв'язки з елітою Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ