Today.ua

Путін запропонував Кім Чен Ину провести саміт

Російський президент Володимир Путін запропонував лідеру Північної Кореї Кім Чен Ину провести двосторонній саміт. Про це повідомляється в офіційному Центральному агентстві новин КНДР, передає Європейська правда.

"Я готовий зустрітися з вами найближчим часом, щоб обговорити нагальні питання двосторонніх відносин та важливі питання регіону", — ідеться у повідомленні.

Цей саміт може стати першими переговорами між лідерами двох країн. Прес-секретар Кремля Дмитрій Пєсков підтвердив інформацію про достовірність запрошення. Російський президент запросив Кім Чен Ина у вітальній телеграмі з нагоди 73-ї річниці звільнення Північної Кореї від японського колоніального правління. У телеграмі відсутня конкретна дата зустрічі.

Наразі Кремль не отримав відповіді. Російський посол у Північній Кореї Олександр Мацегор заявив, що переговори між Путіним та Кім Чен Ином знаходяться "на порядку денному".

Нагадаємо, що лідери Південної Кореї та КНДР Мун Чже Ін та Кім Чен Ин домовились про зустріч в Пхеньяні наступного місяця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ