Today.ua

Путін заборонив російським військовим користуватися гаджетами

Президент РФ Володимир Путін підписав закон, який забороняє російським військовослужбовцям користуватися гаджетами на службі, а також розкривати і розміщувати в інтернеті інформацію про себе та своїх товаришів по службі.

Закон, який був підписаний Путіним, вже опублікований на офіційному інтернет-порталі правової інформації РФ. Згідно з новим законом, російським військовослужбовцям і призваним на військові збори забороняється поширювати в інтернеті або ЗМІ інформацію, яка дозволяє визначити приналежність до Збройних сил Росії, місцезнаходження військових або їхніх товаришів по службі.

Також закон забороняє "військовослужбовцям та громадянам, покликаним на збори, мати при собі електронні вироби побутового призначення (гаджети. - Авт.), в яких можуть зберігатися або які дозволяють з використанням мережі інтернет поширювати або надавати аудіо-, фото-, відеоматеріали та дані геолокації. Винятком є ​​випадки, коли використання смартфону необхідно для виконання російськими військовими своїх службових обов'язків.

Раніше президент Росії Володимир Путін заявив, що теоретично Росію можуть відключити від світової мережі інтернет, і до цього потрібно бути готовим. На думку глави РФ, постраждають інтереси спецслужб, а також буде завдано шкоди як політичної, так і економічної.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ