Today.ua

Путін може взяти участь у відкритті скандального Кримського мосту

Президент Росії Володимир Путін може взяти участь у церемонії відкриття руху на залізничному транспорті по Кримському мосту. Поновлення руху на мосту в окупованому Криму заплановане на 23 грудня.

Як повідомив прессекретар президента країни-агресора Дмитро Пєсков, вірогідно, що Путін візьме участь в такій церемонії.

"Президент може прийняти в цьому участь", - сказав Пєсков.

Наразі відомо, що залізничний рух через Кримський міст планується відкрити 23 грудня. Компанія-перевізник "Гранд сервіс експрес" повідомила, що перший потяг із Санкт-Петербурга (РФ) до Севастополя (анексований Росією Крим) по Кримському мосту відправиться наступного понеділка, 23 грудня. Час в дорозі складе 43,5 години, а на наступний день, 24 грудня, вирушить перший поїзд з Москви до Сімферополя, час у дорозі якого має скласти 33 години. Першим по Кримському мосту пройде поїзд з Санкт-Петербурга.

Раніше повідомлялось, що на скандальному Кримському мосту, будівництвом якого невтомно хизуються в Росії, хочуть обмежити рух. Очікується, що заборона на проїзд по Керченському мосту триватиме з 18 до 25 грудня. Відповідні заходи у російському відомстві пояснили необхідністю провести ремонтні роботи на шляхопроводі Кримського мосту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ