Today.ua

Путін і Зеленський не зустрілись: у Кремлі назвали причини

Президенти України і Росії Володимир Зеленський і Володимир Путін не провели зустріч в Ізраїлі, оскільки український лідер скасував візит на форум пам'яті жертв Голокосту. Про це вчора, 23 січня, розповів прессекретар російського лідера Дмитро Пєсков в коментарі російським ЗМІ.

"Фактично Зеленський (відмовився, – ред.), оскільки скасував свій візит на форум... Вони навіть не змогли привітатися один з одним, тому жодної зустрічі не було", – заявив Пєсков.

Слід зазначити, що президент РФ Володимир Путін на згаданому форумі, приуроченому до 75-річчя визволення нацистського концтабору "Аушвіц" радянськими військами 23 січня 1945 року, був одним із основних ораторів.

Президент України Володимир Зеленський відмовився взяти участь у Всесвітньому форумі пам'яті Голокосту в Ізраїлі, поступившись місцями нашої делегації тим, хто пережив цю страшну трагедію.

Нагадаємо, після того, як стало відомо, що Путін буде оратором на форумі, лідери країн Східної Європи під пристойними приводами відмовилися від поїздки в Ізраїль. Зокрема, відмовився від візиту президент Польщі, а президент Литви запропонував, щоб його країну представляв спікер парламенту. В Естонії і президент, і прем’єр послалися на щільний графік міжнародних візитів і також відмовилися від участі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ