Today.ua

Путін готовий говорити із Зеленським про Донбас

У суботу, 27 квітня, президент Росії Володимир Путін на прес-конференції у Пекіні оголосив про готовність зустрітися з обраним президентом України Володимиром Зеленським. Нагадаємо, 24 квітня 2019 року Путін підписав указ, що спрощує отримання російського громадянства для жителів окремих районів Донецької та Луганської областей, які контролюються угрупованнями «ДНР» і «ЛНР».

Як передають російські ЗМІ, на переговорах, якщо вони відбудуться, Путін буде говорити із Зеленським про те, як вирішити проблему окупованого Донбасу. У Кремлі відзначили, що Путін хотів би зрозуміти позицію нового президента України.

«Якщо у нас колись буде зустріч, почнуться якісь переговори, чого я не виключаю, то ми, насамперед, повинні будемо говорити — як закінчити конфлікт на південному сході України», — підкреслив президент РФ Володимир Путін.

Російський лідер також готовий подискутувати із Зеленським на тему того, як він збирається врегулювати конфлікт без виконання Мінських домовленостей.

Військовий радник Зеленського з питань безпеки і оборони Іван Апаршин вважає, що можливі переговори Зеленського з Путіним повинні проходити у присутності представників США та Великобританії, з яким президент РФ «не зможе грати».

«Я б не радив президенту України зустрічатися з Путіним один на один. Я не вірю, що Путін буде нам потім щось гарантувати, я не вірю йому. Я вірю тільки тоді, коли в цей формат будуть залучені потужні країни, з якими він (Путін. — Авт.) не зможе «грати», — сказав Апаршин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ