Today.ua

Призовник віддав 15 тис. гривень працівнику військкомата за “білий квиток“

Слідчі Хмельницького управління Державного бюро розслідувань спільно з оперативними співробітниками відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ та військової контррозвідки викрили факт вимагання заступником військового комісара. Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Повідомляється, що заступник Новоушицького районного військового комісара отримав 15 тисяч гривень від призовника за надання відстрочки та не призову на строкову військову службу.

Посадовця затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру в отриманні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України), що карається позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та у перевищенні військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчиненому в умовах особливого періоду (ч. 4 ст. 426-1 Кримінального кодексу України), що карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років.

Нагадаємо, у Тернополі призовник упав з 5-го поверху обласного військового комісаріату, намагаючись втекти з будівлі.

Також ми писали про те, як військкомати знаходять призовників, які ухиляються від служби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ