Today.ua

Призначений Зеленським голова митниці шокував новими даними про розкрадання коштів

Призначений Володимиром Зеленським глава митної служби України Максим Нефьодов заявив, що на митниці розікрали виділені Євросоюзом кошти. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Нефьодов навів приклад придбаного в 2018 році сканера для автомобілів, який спеціально встановили так, щоб туди ніхто не заїхав, та недобудований пункт переходу.

"На першій фотці – недобудований пункт переходу. Європейці дали кошти, гроші наполовину вкрали, наполовину втратили. На другій – закуплений в минулому році і досі не запущений сканер. На третій – так виглядає виїзд зі сканера. Власне, в'їзд теж такий самий", – написав Нефьодов.

За словами очільника митної служби, тепер необхідно зривати пагорб і будувати дорогу до сканера.

Також він зазначив, що президент України Володимир Зеленський запропонував головам Львівської, Волинської, Чернівецької та Закарпатської митниць написати заяви про звільнення "за власним бажанням".

"Чіткої відповіді на пропозицію я не почув. Щось мені підказує, що, незважаючи на низькі зарплати, на які всі скаржаться, це все справжні патріоти митниці і будуть триматися до останнього", – іронізував чиновник.

Нагадаємо, під час наради президента Володимира Зеленського в Ужгороді з керівниками регіональних митниць їм повідомили, що не потрібно більше "заносити наверх".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ