Today.ua

ПриватБанк підключається до системи BankID НБУ: що зміниться для українців

Перший заступник голови Національного банку України (НБУ) Катерина Рожкова повідомила, що скоро до системи електронної ідентифікації громадян BankID Нацбанку підключиться ПриватБанк. Нагадаємо, BankID — система, яка надає користувачам можливість проходити перевірку віддалено, щоб дистанційно отримати державну або банківську послугу.

«Звичайно, ця система стає цікавою тоді, коли в неї велика база, коли приєднуються великі банки. Ось ми вже на фініші з ПриватБанком», — заявили у НБУ.

Катерина Рожкова також повідомила, що найближчим часом НБУ може затвердити комерційні тарифи між учасниками BankID НБУ, що буде сприяти активізації її роботи.

Нагадаємо, ПриватБанк запустив функцію оформлення кредитних договорів розстрочки за допомогою безконтактних цифрових гаманців Apple Pay і Google Pay, які завантажені в кожному смартфоні. Зазначається, що відповідно до цієї функції, оформлення кредиту відбуватиметься в межах послуги банку “Оплата частинами”, яка передбачає оформлення низьковідсоткового кредиту (зі ставкою 0,01% річних). Оформити розстрочку можна без використання картки в торгових точках, де встановлено POS-термінали ПриватБанку.

Раніше повідомлялося, що ПриватБанк оновив додаток Приват24, який має можливість випуску віртуальної карти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ