Today.ua

Припинення залізничного сполучення з Росією не має вплинути на інтереси громадян

На думку Міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, при вирішенні питання, щодо припинення залізничного сполучення з Російською федерацією, треба враховувати усі аспекти: не тільки політичні позиції, а й інтереси людей.

Про це він заявив під час спілкування з журналістами у середу, 22 серпня.

«Ми маємо чесно подивитися на цю проблему (припинення залізничного сполучення з Росією - ред.) загально, а не шляхом політичних гасел. Я готовий обговорювати цю проблему, але вона має бути вирішена саме в контексті боротьби з Росією як агресором і розуміючи, що люди не мають страждати», - сказав Клімкін.

Він додає, що, незважаючина війну з Росією, мільйони українців знаходяться на території цієї країни.

За словами Клімкіна, багато українців їздять туди не тому, що їм подобається Росія, а з якихось особистих причин - до родичів чи заробляють собі на життя.

«Я хочу, щоб ми всі були послідовними. Якщо ми кажемо, що такого сполучення у нас не має бути, всі ті сотні тисяч і мільйони українців, які їздять, яким чином ми до них ставимося. Що, ми маємо назвати їх зрадниками?», - зазначив міністр.

Він також зазначив, що ставиться «дуже стримано» до ідеї припинення такого сполучення

«Потрібно подивитися на всі аспекти. Це не означає, що ми маємо зберегти саме цю сітку сполучення (з Росією - ред.), яка в нас є зараз. Але, знову ж таки, є політика і є люди», - резюмував Клімкін.

Нагадаємо, що Міністр закордонних справ розповів про плани нормандської четвірки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ