Today.ua

Примирення “братських народів“ України та Росії можливе — Тука

Примирення між Росією та Україною можливе у разі наявності "обопільного бажання". Таку умову назвав заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука.

Чиновник наголосив, що ніколи не вважав росіян і українців "братніми народами".

"Моя особиста позиція: я ніколи не вважав росіян "братнім народом". Для мене чуже поняття "братські народи". Якщо ми — брати, тоді хто з нас Каїн, а хто — Авель? Я думаю, риторичне запитання", — зазначив Тука.

Також заступник міністра вважає, що відносини між країнами можуть з часом налагодиться, оскільки в Росії далеко не всі громадяни підтримують політику нинішнього лідера.

"Я сподіваюся, що відносини між державами візьмуть гору на партнерській основі. Як швидко це станеться? В першу чергу, це буде залежати від Російської Федерації. Я не думаю, що в української частини суспільства, яке називає себе "елітою", домінує якесь упереджене ставлення до російського народу. Тому процес відновлення відносин можливий", — сказав він.

Чиновник додав, що відновлення відносин можливо тільки в разі реального бажання з боку Росії. В іншому випадку країни будуть тільки віддалятися.

Нагадаємо, Тука вказав на наміри Росії щодо Донбасу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ