Today.ua

“Прийшли до влади незаконно“: Ляшко висунув нові претензії Зеленському

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко, який за результатами парламентських виборів не пройшов у Верховну Раду, закликає жителів Києва вийти на мітинг проти партії президента Зеленського "Слуга народу", яка, за його словами, незаконно захопила владу. Про це нардеп повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Ляшко зазначив, що ті представники партії "Слуга народу", які перемогли на виборах в більшості округів Київської області, прийдуть до влади незаконно.

Так він відреагував на заяву мера Києва Віталія Кличка про те, що команда президента Володимира Зеленського намагалася підпорядкувати його своїм людям - Андрію Вавришу та Олександру Ткаченку.

Як відомо, Радикальна партія не змогла пройти в Раду нового скликання ні за мажоритарною системою, ні за партійними списками. За неї свої голоси віддали лише 4% виборців (для проходження в Раду потрібно набрати 5% - Ред.). У більшості округів Київської області перемогу здобули кандидати від президентської партії. Крім того, за партію «Слуга народу» на цих виборах проголосували 43,16% виборців і вона отримає однопартійну більшість в Раді – 241 голос (разом з мажоритарниками – Ред.). Таким чином, соратники президента Володимира Зеленського будуть мати можливість поставити своїх людей на більшість ключових постів в уряді, з чим доведеться змиритися усім, хто програв ці вибори, у тому числі Олегу Ляшко.

Раніше Today.ua повідомляв, що Олег Ляшко жорстко розкритикував Володимира Зеленського за його рішення притягнути до кримінальної відповідальності автора скандального відео, в якому президента нібито збиває фура.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ