Today.ua

“Прямий шлях до диктатури“: Кириленко розкритикував монобільшість “Слуги народу“ в Раді

Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко прокоментував перемогу партії "Слуга народа" на виборах до Ради. За результатами підрахунку голосів, партія президента Володимира Зеленського отримує однопартійну більшість в Раді – 241 голос (разом із мажоритарниками – Ред.), та матиме право не створювати коаліції з іншими політсилами.

На сторінці у Twitter Кириленко наголосив, що монополія на владу спричинить виникнення диктатури. Він додав, що громадяни України не надають перевагу жодній із форм диктатури, це вже перевірено.

Також В’ячеслав Кириленко заявив, що не брав участі у погодженні кандидатур нових голів обласних державних адміністрацій. За його словами, до цих претендентів є серйозні питання, тому відповідальність за їхнє призначення чинному уряду не варто брати.

Нагадаємо, голова ради “Опозиційної платформи ‒ За життя” Віктор Медведчук заявив, що партія Володимира Зеленського “Слуга народу” повинна забезпечити йому і його політсилі “права опозиції”.

Раніше повідомлялося, що перше засідання Верховної Ради 9-го скликання, яке може відбутися вже 24 серпня, відкриє депутат від “Опозиційної платформи – За життя” Юлій Іоффе. Таке рішення обумовлено положеннями статті 82 Конституції України, згідно з якою перше засідання відкриває найстарший за віком депутат. Іоффе зараз 78 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ