Today.ua

Провокації на виборчих дільницях: спостерігачі зафіксували перші порушення по областям

Сьогодні, 23 грудня, у 13 областях України відбуваються вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад (ОТГ).

На виборах ОТГ у Київській, Рівненській та Львівській областях спостерігачі зафіксували правопорушення.

У смт. Баришівка Київської області представник ЗМІ помітив фальсифікацію голосів. На місце події одразу приїхала слідчо-оперативна група.

У Рокитнівському районі на Рівненщині, де відбуваються вибори до Старосільської ОТГ, зафіксовано провокації проти кандидата на посаду голови громади Кузьмича Михайла Миколайовича.

Як повідомляється, невідомі зранку почали розклеювати листівки від кандидата неподалік від приміщення сільської ради, що заборонено законодавством.

Крім того, на виборах в Дядьковицьку ОТГ, на дільниці № 560678, у кабінці для голосування разом із виборцем помітили ще кількох осіб, на що члени виборчої комісії жодним чином не відреагували.

На Львівщині на виборах в Лопатинську ОТГ, на дільниці №461006, двоє членів виборчої комісії від партії УКРОП проголосували двічі. Один із членів виборчої комісії представляє діючого голову Лопатина, а інший – кандидата в депутати.

Нагадаємо, 23 грудня відбуваються місцеві вибори в 78 об'єднаних територіальних громадах по всій Україні, до складу яких входять 345 місцевих рад (міських – 9, селищних – 19, сільських – 317).

Раніше повідомлялося, що місцеві вибори в регіонах, де впроваджено воєнний стан, будуть призначені після його завершення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ