Today.ua

Проти Гройсмана та Гриневич відкриють справи: названі основні причини

Солом'янський районний суд Києва зобов'язав Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) відкрити кримінальні провадження за фактом отримання хабара і службової недбалості щодо прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана та міністра освіти Лілії Гриневич.

Згідно з матеріалами суду, заявник повідомив НАБУ про вчинення кримінальних правопорушень міністром освіти та науки Гриневич по ст. 364 (зловживання владою), ст. 366 (службове підроблення) та прем'єр-міністром Гройсманом по ст. 367 (службова недбалість), ст. 368 (пропозиція або одержання хабара) Кримінального кодексу України.

Заслухавши пояснення адвоката та дослідивши матеріали скарги, слідчий суддя вирішив задовольнити скаргу та зобов'язати НАБУ відкрити провадження щодо зазначених в повідомленні заявника осіб.

Раніше Солом'янський районний суд Києва зобов'язав НАБУ відкрити справу проти мера столиці Віталія Кличка. Відзначається, що мова йде про зловживання мером Києва владою та службовим становищем.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу за фактом ухилення від сплати податків боксерами Олександром Усиком та братами Кличками на суму в 100 млн гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ