Today.ua

Протеже Коломойського: Зеленський має кандидата на посаду міністра оборони

Посаду міністра оборони в Україні може зайняти молодий бізнесмен Андрій Загороднюк, який на даний час заробляє на тендерах. Раніше він входив до Ради волонтерів при міністерстві, а потім очолив Офіс реформ Міноборони, який фінансується за рахунок міжнародних грантів. Зв'язки його батька і причетність до великого бізнесу вказують на контакт Загороднюка із олігархом Ігорем Коломойським.

Андрій Загороднюк за короткий час став позаштатним радником президента Володимира Зеленського. Крім того, разом із членом "Зе! Команди" Айварасом Абромавичусом він увійшов до наглядової ради "Укроборонпрому". Тепер же "нафтовик у третьому поколінні" (як він себе називає) претендує на посаду міністра оборони.

Батько молодого реформатора Павло Олексійович входить до складу Наглядової ради "Укрнафти" (один із акціонерів – Ігор Коломойський). Можливо, саме цей зв'язок родича з олігархом і дозволяє Андрію Загороднюку без проблем пробитися у призначенці нової команди президента.

Крім того, батько Загороднюка володіє "Групою Надра". Він вміло тримається на плаву в одній із найбільш корупційних сфер в Україні, виграючи тендери. Свого часу Павло Загороднюк навіть значився радником прем'єра Миколи Азарова. Його компанії, зокрема, займаються виробництвом обладнання для буріння. Тендери від "Укргазвидобування" та "Укртрансгазу" – одне із основних джерел прибутку.

Андрій Загороднюк продовжив справу батька, водночас, користуючись його зв'язками, у 2005-му відкрив власний бізнес – Discovery Drilling Equipment. Компанія також займається постачанням обладнання для газовидобувних компаній.

У 2015-му Загороднюк став волонтером – допомагав військовослужбовцям, постачав техніку. А пізніше його заняття легалізували, створивши так звану Раду волонтерів. На цьому кар'єра молодика не зупинилася – на грант при міністерстві відкрили Офіс реформ.

Раніше повідомлялося, що новим Генпрокурором може стати чинний глава Офісу президента Андрій Богдан, який є досвідченим юристом і адвокатом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ