Today.ua

Промови Зеленському пишуть автори “Кварталу-95“: спливли цікаві факти

Заступник керівника Офісу президента України Юрій Костюк розповів, що писати промови Володимиру Зеленському допомагають його соратники. Проте головним автором своїх текстів залишається сам президент.

"Я також допомагаю. У нас є таке вузьке коло креативних людей. Головний у нас райтер, насправді, – президент", – запевнив Костюк.

Заступник Андрія Богдана також розповів, як саме президент готується до особливо важливих виступів. За його словами, такої схеми, щоб президенту принесли текст, він його взяв і зачитав, немає.

"У нас немає такої схеми, прийшов я, приніс три сторінки тексту, і президент це просто прочитав і потім промовив. Ключові важливі масштабні звернення, якщо це не спонтанні – обговорюються”, – додав Костюк.

Дуже багато тез у промовах, за словами Костюка, належить саме Володимиру Зеленському. Одним із провідних авторів промов президента також є Сергій Шефір, який працював у “Кварталі 95”, і сам Юрій Костюк, також екс-кварталівець.

Спільними зусиллями вони втрьох написали звернення до Володимира Путіна із закликом поговорити після скандалу з телемостом та промову Зеленського на  інавгурацію.

Раніше повідомлялося, що в Одесі відбувся перший концерт "Кварталу 95" без участі Володимира Зеленського. Замість нього виступав комік Юрій Великий. Під час свого виступу гумористи висміювали українських політиків, в тому числі президента України Володимира Зеленського та главу ОП Андрія Богдана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ