Today.ua

Програма автоматизації для кафе

Завжди потрібно шукати способи оптимізації роботи вашого кафе. Хибно вважати, що такий формат закладу не вимагає ніяких сучасних рішень для покращення обслуговування. Ба більше, якраз через свої особливості формату кафе, ви як власник маєте зробити так, щоб механізм працював без постійної підтримки з вашої сторони.

Що допоможе оптимізувати роботу кафе

Дійте за принципом відомого мема: “Modern problems require modern solutions”. Щоб оптимізувати роботу кафе та автоматизувати більшість процесів, вам потрібна якісна POS-система для обліку, яка впорається зі всіма вашими болями в роботі: бухгалтерський облік, контроль складу, аналіз продажів та заробітку. Однак нема потреби купувати додаткове обладнання, бо більшість сучасних програм для обліку працюють зі смартфонів та планшетів.

Як обрати POS-систему

POS-система або програма для обліку має стати вашим скелетом, на який ви можете опиратись в бізнесі. Оскільки ви та ваші працівники будуть використовувати її щоденно, вам потрібно звернути увагу на такі аспекти при виборі:

Головні потреби: обирайте програму для обліку опираючись на ваші основні запити. Для цього проаналізуйте всі етапи роботи закладу, починаючи від приймання замовлень і закінчуючи бухгалтерським обліком.

Відгуки: вивчайте відгуки ваших конкурентів. Подивіться через який досвід пройшли вони, щоб взяти від цього найкраще та оминути суперечливі моменти в роботі програми для обліку.

Функціонал системи: POS-система має надати вам весь необхідний функціонал, щоб автоматизувати ваші основні напрямки роботи. Зверніть також увагу на додатковий функціонал, наприклад, розрахунок за допомогою QR-коду.

Ціна: порівняйте вартість різних програм обліку з функціоналом та послугами, які надають компанії розробники.

Технічне обслуговування: за можливості протестуйте  різні POS-системи, щоб обрати зручну для вас програму. Програма для обліку від Poster, наприклад, дає 15 денний безкоштовний тестовий період.

Основні функції програми для обліку

Ось ключові функції, які повинні бути у програми для обліку, щоб вона максимально оптимізувала роботу вашого кафе:

Фінанси: система має збирати та сортувати всі дані, що стосуються грошового обігу та формувати їх у звіти. Це допоможе вам швидко приймати рішення зі зменшенням або навпаки збільшенням витрат на якісь позиції.

Склад: рух товару та розхідників на складі мають відображатись у програмі. Ви або ваші працівники вбиваєте в систему обліку всі товари, а вони вже автоматично будуть списуватись під час приготування замовлень.

Статистика продажів: програма повинна надавати засоби для аналізу даних про продажі, витрати, тенденції та інші ключові метрики бізнесу через звіти та аналітичні інструменти.    

Додаткові функції програми

Рекомендуємо також ретельно вивчити всі додаткові функції, які є в тій чи іншій програмі для обліку. Витискайте все по-максимуму. Ці інструменти можуть покращити досвід гостей перебування в кафе, пришвидшити обслуговування та полегшити роботу вашому персоналу. Це можуть бути такі додаткові функції:

Також буде величезною перевагою можливість керувати всіма процесами віддалено. Наприклад, Poster дає можливість власникам переглядати статистику віддалено. Крім того, за необхідності можна вносити зміни до меню, регулювати ціни та контролювати дані продажів у реальному часі. А щоб робити це було ще зручніше, власники закладів можуть завантажити собі додаток Poster Boss і працювати з будь-якої точки світу.

.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ