Today.ua

Прогноз курсу долара на кінець року: українцям повідомили приємну новину

У Міністерстві фінансів надали прогноз щодо курсу долара до кінця цього року. Незважаючи на те, що за останній тиждень валюта в Україні почала суттєво коливатися, міністр фінансів Сергій Марченко заспокоїв населення новиною про те, що курс долара в Україні залишиться стабільним.

Міністр зазначив, що зараз курс стабільний, а незначні коливання пов'язані з сезонним фактором.

"Я не бачу жодних причин, які б вплинули на стабільність національної валюти", - заявив міністр.

Марченко нагадав, що Україна отримала від МВФ 2,1 млрд доларів, 500 млн євро від ЄС і ще очікується 350 млн доларів від Світового банку.

Цього тижня долар перевищив позначку 27 гривень. У четвер, 16 липня, купити доллар в обмінниках можна за 27,12 грн/дол, продати - за 27,20-27,35 грн/дол. Євро також несподівано почав дорожчати і за тиждень перевищив поріг у 31 гривню. На сьогодні за 1 євро потрібно віддати 31,03 грн.

Підвищення курсу валют пов'язували з відставкою глави Нацбанку Якова Смолія і виборами нового голови НБУ. Сьогодні новим керівником Національного банку став Кирило Шевченко, який раніше займав посаду голови правління державного "Укргазбанку".

Нагадаємо, на посаду нового голови НБУ було дев'ять претендентів, у кожного з яких була своя позиція щодо подальшого розвитку Нацбанку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ