Гіпотонія - хвороба, при якій людина має стабільно понижений тиск. Для того, щоб нормалізувати його, медики радять включати в раціон певні продукти харчування.
Підвищити тиск може перш за все гостра і пряна їжа. Гіпотонікам радять звернути увагу на гострі і пряні страви, які притаманні кухні країн Азії. Експериментуйте з такими спеціями як куркума, каррі, кардамон або перець чилі. Також можна пити каву з додаванням дрібки кориці або ж імбирний чай.
Безсольові дієти гіпотонікам протипоказані, тому без відповідних медичних показань відмовлятися від копчених або маринованих страв не варто. В кухонної солі міститься натрій, який збільшує кількість крові, що циркулює, завдяки чому підвищується артеріальний тиск.
Не варто забувати і про свіжі фрукти та овочі. Найкращими для схильних до низького тиску людей фруктами і овочами є дари природи зеленого, оранжевого і червоного кольорів: різні види капусти, морква, щавель, салатні листя і інша зелень. Також гіпотонікам радять їсти лимони, смородину (особливо - чорну), обліпиху, гранати.
Популярні зараз
Названо тарифи на електроенергію та газ з 1 квітня
Мобілізація з 1 квітня: кому з українців першочергово видаватимуть повістки
Українцям розповіли, які суми банківських переказів можуть потрапити під фінмоніторинг
При низькому артеріальному тиску також корисними є різні кисломолочні продукти, причому бажано, щоб відсоток жирності був якомога вищим.
Нагадаємо, раніше ми розповіли про простий спосіб нормалізувати підвищений тиск.