Today.ua

Продав землю – втратив субсидію: прем'єр Олексій Гончарук «втішив» українців

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що громадяни, які отримають кошти від продажу землі, можуть тимчасово втратити право на субсидію.

Під час години запитань до уряду Олексій Валерійович одночасно заспокоїв і засмутив українців. Він заявив, що громадяни, які отримають великий дохід від продажу земельної ділянки, на певний час будуть позбавлені безготівкової допомоги для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг.

Позиція урядовця цілком логічна: є гроші – плати за комунальні послуги сам, немає – проси у держави.

За словами прем’єра, якщо раптом продаж земельної ділянки призведе до того, що людина отримає серйозну значну суму – десятки тисяч доларів, наприклад, то очевидно, що протягом певного періоду часу вона не буде потребувати підтримки держави.

Звісно, кожен випадок потрібно розглядати окремо, адже продаж землі дає різний дохід. Якщо хтось зможе заробити на цьому 5 тисяч доларів, то інший – 5 тисяч гривень.

Також посадовець уточнив, що жоден українець, який потребуватиме допомоги держави при сплаті комунальних послуг, не буде позбавлений субсидій. Отож – перейматись, принаймні, поки що, нічого.

Нагадаємо, наразі субсидія нараховується сім’ї лише у тому випадку, якщо понад 15% її сукупного місячного доходу витрачається на оплату житлово-комунальних послуг.

Проте, якщо за останній рік родина придбала дороговартісну річ, що коштує 50 тисяч гривень і більше – на субсидію сподіватися марно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ